3 Janar 1966, u përurua Instituti i Lartë i Arteve

Instituti i Lartë i Arteve

Në Tiranë, më 3 Janar 1966, u përurua Instituti i Lartë i Arteve, institucioni më i lartë arsimor i asaj kohe për pregatitjen  e artistëve krijues e ekzekutues në fushën e muzikës, arteve figurative dhe teatrit. Ai lindi si rezultat i bashkimit të Shkollës së Lartë për Aktorë “Aleksandër Moisiu” të krijuar më 1959, të Institutit të Arteve Figurative, krijuar më 1960 dhe të Konservatorit krijuar më 1962.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply