3 Gusht 1886, u botua gramatika shqipe e Sami Frashërit “Shkronjëtore e gjuhës shqipe”

Më 3 Gusht 1886, u botua në Bukuresht, nga shoqëria “Drita”, gramatika shqipe e Sami Frashërit “Shkronjëtore e gjuhës shqipe”. Ajo është gramatika e parë e gjuhës sonë dhe përbën një akt të madh shkencor dhe ndërtimin e saktë metodik. Rilindasit i jepnin një rëndësi të madhe mësimit dhe shkrimit të gjuhës shqipe. Për këtë, mjafton të kujtojrnë fjalët e Sami Frashërit i cili thoshte, “Mbrodhësi e shkronjave shqipe, është vdekje për armikun”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply