3 Dhjetor 245, lindi Aurel Diokleciani, perandor romak me origjinë ilire

Diokleciani

Në Dalmaci, në vitin 245, u lind Gaj Aurel Diokleciani, perandor romak me prejardhje ilire. Strateg dhe komandant i zoti, u shpall perandor në 284, nga repartet ushtarake ilire që komandonte. Ai sundoi Perandorinë e paanë për 21 vjet.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply