3 Dhjetor 1479, venedikasit i dorëzojnë Ahmet Pashës krahinat shqiptare

Ahmet Pasha

Në fund të vitit 1479, pushtuesit venedikas, u tërhoqën nga kështjellat e Himarës, Sopotit dhe Strevilit, duke transportuar në Korfuz, të gjitha armatimet dhe vlerat materiale. Ata ia dorëzuan krahinat shqiptare, komandantit turk Ahmet Pashës, i cili theu qëndresën e vendasve, grabiti e rrënoi ç’gjeti përpara.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply