29 Tetor 1909, shoqëria femërore “Ylli i mëngjesit” shfaq dramën “Vilhelm Teli”

Shkolla e vashave

Anëtarët e shoqërisë femërore “Ylli i mëngjesit”, që vepronte në Korçë, më 29 Tetor 1909, përgatitën dhe shfaqën në mjediset e Shkollës së Vashave dramën e Shilerit “Vilhelm Teli”. Vepra ishte shqipëruar nga Sevasti Qiriazi. Të gjitha rolet, përfshirë edhe atë të Vilhelm Telit, u luajtën nga vajzat e shkollës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply