29 Shtator 1930, lindi Jashar Kovaçi, instrumentist virtuoz

Përkujtimi i muzikantit Jashar Kovaçi

Në Bilisht të Devollit, më 29 Shtator 1930, u lind instrumentisti popullor virtuoz Jashar Kovaçi. Shkolla e tij muzikore ishte familja, ku mësoi të luajë në shumë vegla popullore dhe, para së gjithash, në fyej të ndryshëm. Por kulmin e arriti në interpretimin e tij me gërrnetë. Jashar Kovaçi, ka përhapur këngët dhe meloditë popullore në tërë jugun e Shqipërisë, por qëndra kryesore e veprimtarisë mbetet Pogradeci.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply