29 Shtator 1886, u shua poeti arbëresh Vinçenc Stratigoi

Kolegji Shën Mitër Korona

Sot përkujtohet përvjetori i vdekjes të poetit arbëresh Vinçenc Stratigoi. U arsimua në Kolegjin e Shën Mitër Koronës, vatër e rëndësishme kulturore dhe patriotike. Vargjet që ka lënë ky nxënës i zellshëm i De Radës, këndohen edhe sot nga bashkëpatriotët e tij, sepse ato përshkohën nga malli dhe dashuria për vendin e stërgjyshëve, Shqipërinë. Ndërroi jetë më 29 Shtator 1886.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply