29 Shtator 1879, doli në Athinë numri i parë i gazetës “Zëri i Shqipërisë”

Gazeta Zëri i Shqipërisë

Numri i parë i gazetës së përjavshme “Zëri i Shqipërisë”, doli në Athinë, më 29 Shtator 1879. E drejtonte atë iluministi arvanitas, Anastas Kullurioti. Fletorja ishte ndër organet e para të shtypit shqiptar të Rilindjes dhe trajtonte problemet politike, shoqërore dhe kulturore.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply