29 Shtator 1555, ndërroi jetë Kara Ahmet Pasha, vezir i madh i Perandorisë Osmane, me prejardhje shqiptare

Perandoria Osmane

Në Stamboll, më 29 Shtator 1555, ndërroi jetë Kara Ahmet Pasha, vezir i madh i Perandorisë Osmane, me prejardhje shqiptare. Ai e filloi rrugën e jetës si jeniçer, mbaroi shkollën e Oborrit Perandorak dhe nga beteja në betejë, u ngjit në postin më të lartë ekzekutiv të perandorisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply