29 Qershor 1995, Republika e Shqipërisë u pranua anëtare e Këshillit të Europës

Republika e Shqipërisë, më 29 Qershor 1995, u pranua anëtare e Këshillit të Europës i cili synon të arrijë “një bashkim më të ngushtë të anëtarëve të vet për të mbrojtur dhe çuar përpara idealet dhe parimet, që përbëjnë trashigiminë e tyre të përbashkët dhe të favorizojë progresin e tyre, ekonomik dhe social”. Vendi ynë, është angazhuar tërësisht në punimet e Këshillit të Europës dhe ka përfituar në mënyrë të veçantë, për hartimin e një legjislacioni të standartit europian.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply