29 Qershor 1957, në skenën e TOB u luajt “Romeo dhe Zhuljeta”, baleti uverturë fantazi e Çajkovskit

Në skenën e TOB-it, më 29 Qershor 1957, u luajt “Romeo dhe Zhuljeta”, baleti uverturë fantazi e Çajkovskit. Spektakli u përgatit nga koreografia ruse Karpinskaja, dirigjent Mustafa Krantja dhe skenog raf Shadan Toptani. Interpretuan në rolet kryesore, Ganimet Vendresha, Xhemil Simitxhiu, Petrit Vorpsi, Mehmet Myfliu e Gjergj Xega.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply