29 Qershor 1920, studentët shqiptarë në Vjenë, me kursimet e tyre shtruan një darkë për nder të artistit të madh shqiptar, Aleksandër Moisiu

Më 29 Qershor 1920, studentët shqiptarë në Vjenë, me kursimet e tyre shtruan një darkë për nder të artistit të madh shqiptar, Aleksandër Moisiu. Bashkatdhetarin e tyre, e përshëndetën Fued Asilani, kryetar i shoqërisë studentore “Albania”, Nush Bushati, kryeredaktor i revistës “Djaleria” dhe Jani Basho, veteran i lëvizjes studentore patriotike në Austri. Pjesëmarrja e Aleksandër Moisiut, në takimin e organizuar nga studentët shqiptarë, në Vjenë, si dhe raste të këlij Iloji gjatë turneve të tij në shumë vende të botës, tregon se artisti i madh, asnjëherë nuk e mohoi prejardhjen e tij shqiptare.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply