29 Prill 1951 trupa e Filarmonisë Shqiptare dha premierën e baletit “Shatrivani i Bahçirsarajit”

Më 29 Prill 1951, trupa e re e Filarmonisë Shqiptare, dha premierën e baletit “Shatrivani i Bahçirsarajit”. Ky ishte baleti i parë, i luajtur nga artistët tanë në skenën e kryeqytetit. Më pas, shikuesit shqiptarë, kanë admiruar balete të zhanrit klasik si, “Jeta e artistit”, “Shehrezade”, “Romeo dhe Zhuljeta”, “Françeska Da Rimini”, etj. Po hapi i parë, që shënon dhe fillimin e artit koreografik shqiptar, lidhet me shfaqjen e Filarmonisë Shqiptare. më 29 Prill 1951.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare