29 Prill 1937 u shfaq në sallën e Teatrin e Shkollës Saveriane melodrama “Rrethimi i Shkodrës”

Dom Ndre Zadeja, në prill 1937, botoi melodramën “Rrethimi i Shkodrës”, në bazë të veprës anonime të Barletit. Po atë ditë, më 29 të atij muaji, vepra u shfaq në sallën e Teatrit të Shkollës Saverian. Shfaqja pati sukses të madh. Muzikën e melodramës “Rrethimi i Shkodrës” e pat kompozuar, Dom Mikel Koliqi, apasionuar pas artit të muzikës. Ai pat ngritur dhe drejtonte korin që mori pjesë në realizimin e melodramës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare