29 Prill 1920 qeveria e sapoformuar shqiptare paraqet para Këshillit Kombëtar programin e saj

Qeveria e dalë nga Kongresi i Lushnjës, më 29 Prill 1920, i paraqiti Këshillit Kombëtar programin e saj, ku çështja kryesore mbetej “Mbrojtja e indipendencës së plotë me të drejta supreme dhe i tërësisë tokësore”. “Për me u sigurue indipendenca e plotë, thuhej në program, qeveria ka vendos mos me njoftë asnjë qeveri të huaj, të përzihet në punët shtetërore dhe këtë vendim e ka mbajtë dhe do ta mbajë me çdo therori dhe mbas këndej”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare