29 Nëntor 1945, u dha program artistik në Teatrin Kosova për festën e çlirimit

Teatri Kombëtar

Me rastin e festës së çlirimit nga zgjedha nazi-fashiste, më 29 Nëntor 1945, trupa e Teatrit Popullor, përgatiti dhe dha në sallën e Teatrit “Kosova”, sot Teatri Kombëtar, “Mbrëmja e madhe” e Leopold Kampfit dhe komedinë e Besim Levonjës “Coni, Ishja e Roma”, që më pas vazhdoi të jepej me një cikël të gjatë emisionesh humoristike në mikrofonin e Radio-Tiranës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply