29 Nëntor 1941, grevë e post-telegrafit drejtuar nga Ali Demi

Ali Demi

Nënpunësit e Postë-Telegrafës në Tiranë, më 29 Nëntor 1941, shpallën grevë, duke kërkuar pagimin e rrogave të plota. Organizatorët e saj ishin: Ali Demi dhe Krist Frashëri, të cilët u arrestuan nga karabineria.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply