29 Maj 1917, u dha në Tiranë premiera e operas “Jollanta”

Premiera e operas me një akt të kompozitorit rus Çajkovski, “Jollanta”, u dha në Tiranë, më 29 Maj 1917. Në rolet kryesore interpretuan dy baset e famshëm që ka nxjerrë vendi ynë, Luk Kaçaj dhe Mentor Xhemali.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare