29 Maj 1912, në Zall të Roboshtesë kryengritësit e lezhes zhvilluan një përleshje 4 orëshe me forcat turke

Më 29 Maj 1912, në Zall të Roboshtesë, në afërsi të Lezhës, midi kryengritësve shqiptarë dhe forcave turke, u zhvillua një përleshje që zgjati 4 orë. Nga pala shqiptare, u vranë 4 veta dhe shumë të tjerë u plagosën, por pushtuesi la në fushë të betejës 20 kufoma dhe shumë të plagosur. Kryengritësit e vazhduan sulmin drejt Lezhës, por si pasojë, e epërsisë numerike dhe në armatim të kundërshtarit, ato u thyen dhe u detyruan të tërhiqen.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare