29 Korrik 1946, u hap Konferenca e Paqes në Paris

Në Paris, më 29 Korrik 1946, u hap Konferenca e Paqes, që ripohoi edhe një herë sovranitetin e pavarësinë e Shtetit Shqiptar dhe i njohu atij të drejtën e aderimit, në Traktatin e Paqes me italinë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply