29 Korrik 1919, përfunduan bisedimet e fshehta italo-greke me nënshkrimin e marrëveshjes sekrete “Tritoni-Venezellos”

Bisedimet e fshehta italo-greke përfunduan, më 29 Korrik 1919, me nënshkrimin e një marrëveshje sekrete “Tritoni-Venezellos”, sipas së cilës, ItalIa i bënte Greqisë një varg lëshimesh, shumë prej të cilave kishin të bënin edhe me Shqipërinë. Kështu Roma, mbështeste kërkesën greke, për aneksimin e Korçës dhe të Gjirokastrës, ndërsa Greqia e pranonte aneksimin e Vlorës dhe të Sazanit, nga Italia.

 

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply