29 Korrik 1911, ra heroikisht luftëtari i lirisë Kostaq Kosturi

Në Orman më 29 Korrik 1911, ra heroikisht luftëtari i lirisë Kostaq Kosturi. Ishte anëtar i çetës së bashkuar të Spiro Bellkamenit dhe Qamil Panaritit. Anëtarët e saj kishin planifikuar aksionin, për lirimin e disa patrotëve të arrestuar, por u dekospiruan dhe u rrethuan nga forcat pushtuese. Në luftë për të çarë rrethimin, ra Kostaq Kosturi bashkë me pesë dëshmorë të tjerë. Luftëtari i lirisë, kishte marrë pjesë në shumë veprimtari patriotike me pushkë e me penë. Ndër të paret, u anëtarësuan në ShoqërInë Muzikore “Banda e Lirisë”, e ngritur në Korçë, më 1908. Në përbërje të saj Kostaq Kosturi, ka dhënë koncerte në çdo manifestim kombëtar, duke u përpjekur të përhapë kulturën, e të ngjallë ndërgjegjen kombëtare. Në Shoqërinë Muzikore, ai u aktivizua edhe në rrethin teatror dhe veprimtari të tjera.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply