29 Korrik 1832, shpërtheu Beteja e Kazazit

Në Kazaz të Shkodrës, më 29 Korrik 1835, që në 7 të mëngjesit, plasi pushka midis kryengritësve shqiptarë dhe forcave pushtuese. Luftimet zgjatën më shumë se 4 orë. Nga të dy anët pati shumë të vrarë e të plagosur. Në fushën e betejës, ra dhe Komandanti i kryengritësve shqiptarë Hamza Kazazi. Beteja e Kazazit, shpërtheu sepse kryengritësit ndërprenë lundrimin në Bunë, në pikën e quajtur Guri i Shën Gjonit, me qëllim që të ndërpritej furnizimi i forcave pushtuese me armatime dhe ushqime.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply