29 Janar 1967, u shua Spiro Kondo, historian e filolog

Historiani dhe filologu Spiro Kondo, ndërroi jetë më 29 Janar 1967. Ai lindi në fshatin Dardhë të Korçës më 1862. Studjoi lashtësinë e populit tonë, argumentoi prejardhjen pellazge të shqiptarëve dhe të gjuhës shqipe. Më 1961 botoi librin “Shqiptarët dhe problemi pellazgjik”, ku solli një varg dokumentash e argumentash me rëndësi për historinë e prejardhjes së popullit tonë. Hulumtimet e mëvonshme i përmblodhi në vëllimin “Studime parahistorike”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare