29 Janar 1961, Fan Noli shqipëron Hamletin e Shekspirit

Më 29 Janar 1961, u vu në qarkullim tragjedia e Shekspirit “Hamleti-Princi i Danimarkës”, përkthyer nga Fan Noli, shqipëruesi më i madh i vendit tonë. Kjo kryevepër e dramaturgjisë botërore, është botuar dhe ribotuar disa herë në Shqipëri dhe në Kosovë. Ajo është vënë në skenë nga Trupa e Teatrit Popullor. Rolin e princit të Danimarkës e ka luajtur me shumë mjeshtëri “Artisti i Popullit”, Naim Frashëri. Kujtojmë se këtë rol e ka interpretuar në mënyrë të shkëlqyer edhe Aleksandër Moisiu, artisti shqiptar me famë botërore.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare