29 Janar 1920, u krijua Komiteti Mbrojtja Kombëtare që organizoi Luftën e Vlorës

Në kuvendin e Barçallasë, që u mbajt, më 29 Janar 1920, u vendos që pushtuesit italianë të shporren nga Vlora me forcën e armëve. Për organizimin e luftës u krijua Komiteti “Mbrojtja Kombëtare”, si dhe komanda ushtarake për drejtimin e veprimeve luftarake. Kuvendi i bëri thirrje shqipëtarëve të merrnin armët e të ngriheshin në luftë kundër pushtuesve të huaj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare