29 Janar 1913, Qeveria e Vlorës vendos të mbrohet Janina me çdo kusht

Këshilli i Ministrave në Vlorë, i mbledhur, më 29 Janar 1913, mori vendim të mbrohej më çdo kusht Janina nga aneksimi i shovinistëve grekë dhe pazareve të diplomacisë të fuqive të mëdha. Qeveria u bëri thirrje krahinave të papushtuara të Jugut të mobilizoheshin për mbrojtjen e saj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare