29 Janar 1622, Pjetër Budi i dhuron Vatikanit Doktrinën e Krishterë

Në Janar të vitit 1622, kleriku dhe shkrimtari i letërsisë së vjetër shqipe Pjetër Budi, i dhuroi Bibliotekës së Vatikanit, librin e tij “Doktrina krishtere”. Në pjesën e dytë të këtij vëllimi janë përfshirë 10 vjersha që kanë dalë nga pena e tij. Këto janë poezitë e para të letërsisë sonë të njohura deri më sot.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare