29 Gusht 1911, doli numëri i parë i gazetës së përjavëshme politike “Shkupi”

Më 29 Gusht 1911, doli numëri i parë i gazetës se përjavëshme politike e shoqërore në gjuhën shqipe, pjesërisht dhe turqisht, “Shkupi”. Vijoi me disa ndërprerje, deri në vitin 1912. E drejtonte Jashar Erebara. Gazeta mbronte interesat tona kombëtare. Trajtoi në mënyrë të veçantë, ngjarjet dhe problemet e Kryengritjes së Përgjithshme, të vitit 1912.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply