29 Dhjetor 1944, shënohet sot ringritja e ATSH-së

ATSH

Më 29 Dhjetor1944 u ringrit dhe filloi veprimtarinë e saj Agjensia Telegrafike Shqiptare, institucion qëndror informativ i shtetit shqiptar. Ajo ka ekzistuar që në kohën e Mbretërisë dhe fillimisht ishte nën varësinë e Ministrisë së Punëve të Brendshme dhe më pas kaloi në varësi të Ministrisë së Punëve të Jashtme. Pas çlirimit u zgjerua, duke u kthyer në burimin e vetëm të informimit, për ngjarjet e brendshme por sidomos ato të jashtmet për shtypin dhe televizionin shqiptar.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply