28 Tetor 1937, konkurs ndërkombëtar kulture për monumentin e Skënderbeut

Skënderbeu

Komisioni për shqyrtimin e veprave të paraqitura, për konkursin e monumentit të Gjergj Kastriotit Skënderbeu, më 28 Tetor 1937, i dha çmimin e parë prej 4000 franga ari të skulptorit të njohur kroat Antuan Agenstinçiç. Punimi i tij mbeti në market dhe nuk u realizua kurrë. Të njëjtin fat patën dhe maketet e dy skulptorëve të tjerë, që morën çmimin e dytë dhe të tretë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply