28 Tetor 1927, manifestimi i parë antifashist në Shkodër

Shkodër

Dega e Bankës Kombëtare në Shkodër, më 28 Tetor 1927, me rastin e festës së fashizmit Italian, ngriti në ndërtesën e saj, flamurin Italian. Kundër këtij akti, demostruan nxënësit e Gjimnazit të Shkodrës dhe të konviktit  “Malet tona”. Ky ishte manifestimi i parë publik antifashist dhe antizogist në Shkodër.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply