28 Tetor 1922, u lind Gaqo Shqau, pedagog

Korça

Në Korçë, më 28 Tetor 1922, u lind ekonomisti dhe pedagogu Gaqo Shqau. Pas Liceut të Korçës, ndoqi studimet e larta për ekonomik, në Universitetin e Zagrebit dhe u diplomua në Institutin e Lartë të Tregëtisë në Leningrad, sot Shën Petërburg. Disa vite punoi kryetar dege në kooperativat e konsumit dhe më pas mbajti leksione në Fakultetin Ekonomik të Universitetit të Tiranës. Shumë tekste, studime e kumtesa mbajnë emrin e tij.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply