28 Tetor 1897, burgoset nga osmanët patrioti Murat Toptani

Murat Toptani

Skulptori, poeti dhe patrioti rilindas Murat Toptani, më 28 Tetor 1897, u arrestua nga pushtuesit osmanë për veprimtari patriotike. Për disa kohë, ai u mbajt i burgosur në Manastir dhe më pas, u internua në Galipol dhe Tripoli të Afrikës.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply