28 Tetor 1879, 1000 malësorë të armatosur, vullnetarë në mbrojtje të Plavës dhe Gucisë

Plava

Për të mbrojtur Plavën e Gucinë, nga pushtimi i malazezëve, më 28 Tetor 1879, aty u mblodhën 700 vullnetarë shkodranë, të komanduar nga Isuf Sokoli e Filip Ceka dhe 300 malësore nga Dukagjini dhe Kelmendi. Me ata u bashkuan edhe “20 bajraqe” (batalione) me malësorë të armatosur, që kishin dalë vullnetarë për të mbrojtur tërësinë e Atdheut.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply