28 Shtator 1943, Patrioti çam Izet Malo, ra në mbrojtje të Konispolit

Çamëria

Patrioti antifashist çam, Izet Malo, drejtoi për 55 ditë qëndresën heroike të Konispolit kundër pushtuesëve nazistë, që vinin nga Greqia. Në fillim  të Gushtit e deri më 28 Shtator 1943, ai dhe luftëtarët antifashistë dhanë jetën në betejat e shumta, që u zhvilluan kundër nazistëve, për mbrojtjen e kufijëve të atdheut.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply