28 Shtator 1942 , shënohet operacion masiv i fashistëve për të eleminuar Çetën e Pezës

Luftëtarët e parë të Çetës së Pezës

Pas Konferencës së Pezës, pushtuesit fashistë, më 28 Shtator 1942, ndërmorën operacionin e madh të spastrimit të Pezës. Mbi 3000 këmishëzinj u dërdhën për të shfarosur çetën  e parë partizane në Shqipëri dhe në Europë. Operacioni u mbështet me artileri dhe aviacion; u ndërmor një terror i pashëmbullt, por pushtuesit dështuan.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply