28 Shkurt 1917, lindi Dr. Medar Shtylla

Doktor Medar Shtylla, luftëtar antizogist dhe antifashist, u lind më 28 Shkurt 1917. Pas diplomimit për veterinari dha një ndihmesë të vyer për organizimin e shërbimit zooteknik dhe veterinar në vendin tonë. Në vitet e pushtimit të vendit nga Italia fashiste u lidh me lëvizjen  partizane dhe u aktivizua për ngritjen e këshillave nacionalçlirimtarë. Për luftën dhe veprimtarinë e tij, zgjidhet në forumet e larta drejtuese, anëtar i Këshillit të Përgjithshëm Antifashist Nacionalçlirimtar dhe anëtar i Kryesisë së Këshillit Antifashist Nacionalçlirimtar, Ministër i Ekonomisë në Qeverinë e Përkohshme. Mbas çlirimit të vendit dr. Medar Shtylla, emërohet Ministër i Parë i Shëndetësisë, ku dha ndihmesë të madhe për zhvillimin e mjekësisë dhe përgatitjen e mjekëve shqiptarë. Në legjislaturën e katërt të Kuvendit Popullor u zgjodh kryetar i organit legjilativ, post që e mbajti deri ne fund të jetës së tij.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare