28 Shkurt 1907, lindi ushtaraku Irfan Peshtani

Kolonel Irfan Peshtani, u lind në Berat, më 28 Shkurt 1907. Pas shkollës së mesme ndoqi Fakultetin e Mjekësisë në Universitetin e Vjenës. Në vitin 1928, ndoqi Shkollën e Artilerisë në Itali. Në Atdhe shërbeu në ushtrinë mbretërore si oficer artilerie. Në fillimin e Luftës Nacionalçlirimtare, në vitin 1943, doli në mal dhe u rendit me forcat e Brigadës III Sulmuese si shef i Shtabit  të saj. Irfan Peshtani, vazhdoi të shërbejë në radhët e forcave të armatosura edhe pas çlirimit të vendit. Më 1946 u emërua komandant i kursit të parë të oficerave që u hap në Tiranë. Më pas komandoi Regjimentin e Artilerisë të Divizionit të pestë. Në vitin 1948, transferohet në dikasterin e Mbrojtjes ku shërben dy vjet dhe më pas doli ne lirim dhe kreu detyra të ndryshme në ndërtim dhe transport.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare