28 Qershor 1942, lindi në Ranxë-Bushat të Shkodrës, gazetarja dhe botuesja, Luçie Doçi

Në Ranxë-Bushat të Shkodrës, më 28 Qershor 1942, u lind gazetarja dhe botuesja, Luçie Doçi. Mësimet e para, i mori në fshatin e lindjes dhe në Bushat, ndërsa Teknikumin për veterinari, e përfundoi në Shkodër. Gjatë viteve 1973-1977, ndoqi me korespondencë studimet e larta për gjuhë letërsi shqipe. Filloi të botojë, që në bangat e shkollës. Në vitin 1968, u emërua redaktore në gazetën “Zëri i rinisë” dhe më pas, në Ndërmarrjen e Botimit “8 Nëntori” dhe në gazetën “Bashkimi”. Në vitin 1993, ngriti dhe drejtoi shtëpinë botuese “Rozafa”. Në bibflografinë e saj, numërohen qindra artikuj, reportazhe, përshkrime si dhe 3 vëllime publicistike.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply