28 Qershor 1912, nga Porti i Durrësit dhe Shën Gjinit, u larguan ushtarët e fundit turq

Nga Porti i Durrësit dhe Shën Gjinit, më 28 Qershor 1912, u larguan ushtarët e fundit turq, që kishin mbetur në tokën shqiptare. Kështu mori fund pushtimi pesë shekullor osman i Shqipërisë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply