28 Prill 1976 Shqipëria lidh marrëdhënie diplomatike me Madagaskarin

Shqipëria lidhi marrëdhënie diplomatike me Madagaskarin, që shtrihet në ishullin me të njëjtin emër në juglindje të Afrikës, më 28 Prill 1976. Republika e Madagaskarit ka një sipërfaqe prej 587041 km2 dhe një popullsi prej 9 milion e 600 mijë banorë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare