28 Prill 1957 u përkthye romani i shkrimtarit amerikan Teodor Drajzer “Një tragjedi amerikane”

Më 28 Prill 1957, lexuesi shqiptar mori romanin e shkrimtarit amerikan Teodor Drajzer “Një tragjedi amerikane”, në dy vëllime, të shqipëruar nga Bujar Doko. Po nga ky autor në vitin 1965, u përkthye dhe u botua romani, “Gjeniu”. Të dy veprat janë ribotuar disa herë në vendin tonë. Ato janë përkthyer dhe botuar edhe në Prishtinë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare