Site icon Qendra Mbarekombetare e Koleksionisteve Shqiptare

28 Prill 1939 autoritetet fashiste japin hua për ndërtimin e rrugëve dhe urave

Fill pas pushtimit të Shqipërisë, autoritetet fashiste, filluan përgatitjet e etëshme për shtrirjen e mëtejshme në Ballkan. Në buxhetin e miratuar, më 28 Prill 1939, Ministria e Punëve Botore, merrte 231 mijë franga ar për ndërtimin e rrugëve dhe urave, 100 mijë franga për rrugën Burrel-Peshkopi, 50 mijë franga për rrugën Pukë-Kukës, 10 mijë franga për rrugën Kamëz-Urë e Zezë, 16 mijë franga për urën e Erzenit, etj.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Exit mobile version