28 Prill 1937 vdiq kleriku Frano Gjenoviçi

Kleriku, studiuesi dhe gazetari Frano Gjenoviçi, ndërroi jetë më 28 Prill 1937. Ai u lind në Alzzano Magiore, qytezë në afërsi të Bergamos, në vitin 1864. Mësimet e para, i mori në vendlindje. Më pas, iu përkushtua çështjes fetare dhe ndoqi studimet teologjike. Pas diplomimit në Krakov të Polonisë, u emërua prift në Shkodër. Frano Gjenoviçi, është një nga gazetarët më të hershëm të shtypit shqiptar. Në vitin 1897, ai drejtoi fletoren “Lajmëtari”. Për disa vite rresht, ai ishte kryeredaktor i revistës “Elcia e zemrës t’Jezu Krishtit” dhe shtojcës së saj “Përparimi”.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare