28 Prill 1911 u krijua Komiteti për organizimin e kryengritjes së armatosur në Shqipërinë e Jugut

Më 28 Prill 1911, u krijua Komiteti për drejtimin e kryengritjes së armatosur në Shqipërinë e Jugut: ai vendosi lidhjet me organizatat patriotike, brënda dhe jashtë vendit, mblodhi mjete financiare dhe armë dhe u bëri të njohur Fuqive të Mëdha karakterin dhe kërkesat kombëtare të lëvizjes shqiptare për çlirim.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare