28 Prill 1909 u krijua shoqëria kulturore “Afërdita”

Në fund të Prillit 1909, në qytetin e Elbasanit, u krijua shoqëria kulturore “Afërdita”, e cila zhvilloi një veprimtari të gjërë, në shërbim të çështjes së lirisë, pavarësisë dhe përparimit të Atdheut.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare