28 Nëntor 1993, nënshkruhet marrëveshja mes Shqipërisë dhe Izraelit

marrëveshja Shqipëri- Izrael

Në Tiranë, më 28 Nëntor 1993, u nënshkrua Marrëveshja midis Qeverisë së Republikës së Shqipërisë dhe Qeverisë të Shtetit të Izraelit, mbi bashkëpunimin në fushën e kulturës, arsimit dhe shkencës. Marrëdhëniet mes popullit Izraelit dhe atij Shqiptar, janë shënuar me vulën e besës e mikpritjes shqiptare për hebrejtë gjatë luftës së dytë botërore.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply