28 Nëntor 1939, u mbajtën demostrata antifashiste në qytetet kryesore

Mujo Ulqinaku

Në Tiranë, Shkodër dhe Korçë, festa e Flamurit, më 28 Nëntor 1939, u kremtua me demostrata masive antifashiste. Përmasat më të mëdha i kishte demostrata e kryeqytetit. Në këtë mënyrë populli shqiptar, pas Mujo Ulqinakut me shokë, dëshmoi pozicionin e tij antifashist në Luftën e II Botërore, që kishte shpërthyer më 1 Shtator 1939.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply