28 Nëntor 1912, Ismail Qemali i kërkon Britanisë njohjen e Qeverisë Shqiptare

Qeveria e Ismail Qemalit

Pas shpalljes së pavarësisë, më 28 Nëntor 1912, kryetar i Qeverisë së Përkohëshme të Vlorës, iu drejtua me një telegram Ministrit të Punëve të Jashtme të Britanisë së Madhe, me të cilën njoftonte shpalljen e pavarësisë dhe kërkonte njohjen e Qeverisë Shqiptare. Ky ishte hapi i parë i diplomacisë shqiptare, në një periudhë të vështirë kjo shënoi rilindjen e diplomacisë sonë.

Referencat:

Thimi Çollaku / Kalendari i botës shqiptare

Leave a Reply